Днес свиквам извънреден съвет с три точки. Това заяви премиерът Кирил

...
Днес свиквам извънреден съвет с три точки. Това заяви премиерът Кирил
Коментари Харесай

Извънредно! Петков поиска оставката на Стефан Янев ВИДЕО

Днес привиквам ексклузивен съвет с три точки. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг.

1. Първата е извеждането на българите от Киев.

2. Обсъждане на нуклеарната опасност, която Путин насочи през вчерашния ден. Това може да е единствено опит за заплашване, само че не може да бъде пренебрегнат.

3. оставката на министър Янев. Искам да заявя, че работех успешно с министър Янев по време на първия длъжностен кабинет.

Но за какво днешната оставка ще бъде поискана и гласувана утрешния ден ще бъде гласувана. „Никой министър няма право да изрича мнение, изключително във фейсбук. Никой министър не може да споделя, че неговото оставяне е гаранция за устойчиво ръководство. Ние не гоним непоклатимост. Мой боен министър не може да употребява думичката интервенция, вместо думичката война“, съобщи Петков.

„Операция“ не може да се назова, когато хиляди бойци и от едната, и от другата страна са убити. Войници, чиято възраст е по-малка от тази на огромната ми щерка. когато приказваме за българския интерес – той не е да се вземе „глава“. Защото „Преклонена глава сабя не я сече“. Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, което е толкоз очевадно, не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим. Българският интерес е този, когато използваме гласа на България“, съобщи Петков.

Снощи разговарях с всички водачи на съдружните сътрудници и всички ме поддържат “, сподели Петков.

Той посочи, че сега сме в рецесия и не може да оставаме без боен министър. „Името, което ще бъде препоръчано, ще бъде оповестено през днешния ден по-късно след Министерски съвет и след координиране с съдружните партньори“, разяснява той наследникът на Янев.

Петков сподели още, че главната помощ, която България ще обезпечи на Украйна е филантропична. „Военно-логистичната поддръжка ще бъде напълно в границите на европейската и натовската помощ към Украйна““, посочи Петков.

Той акцентира, че ние като част от Европейски Съюз би трябвало да създадем всичко, с цел да завърши войната в Украйна.

„За пръв път в историята на Европейски Съюз ние сме толкоз единни, за пръв път приказваме с един глас. Русия би трябвало да знае, че всички сме единни. Ако всяка страна стартира да си прави своята политика във Facebook, това не е добре. Ние би трябвало да реагираме като страна член на Европейски Съюз и НАТО“, съобщи той.

blitz.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР